Acties / Actions

Joint Effort Project (JEP) rapport 2019-2020 , Project Drugpreventie Brugge/Damme

Slotevent JEP 2018-2019

Op vrijdag 26 april konden we vanuit de Commissie Verslavingspreventie getuige zijn van het slotevent JEP. JEP is een verslavingspreventieproject van de Rotary Clubs van Brugge en Damme in samenwerking met de Stad Brugge en de Stad Damme, waaraan jeugdverenigingen van Brugge en Damme met veel enthousiasme deelnemen. Na een warme verwelkoming werden we uitgebreid geïnformeerd door onderzoeksrechter Mevrouw Serlippens en de heer vrederechter Jorn Dangreau over de ‘Drugbehandelingskamer aan de Rechtbank van Eerste Aanleg te Gent.

 

De Drugbehandelingskamer is een gespecialiseerde kamer binnen de rechtbank van eerste aanleg die de beklaagde de mogelijkheid geeft om –onder toezicht- aan zijn/haar drugprobleem te werken. Op een praktijkgerichte wijze werd het publiek, waaronder de vele jongeren van de verschillende jeugdbewegingen, geconfronteerd met de impact en gevolgen van drugs.

 

Daarna kwamen de talrijk aanwezige jeugdverenigingen aan bod en stelden elk hun werkjaar en bijhorende intenties rond hun alcohol/drugbeleid voor. Hun kritische reflectie omtrent het onderwerp en hun inzet om het onderwerp bespreekbaar en uitvoerbaar te maken binnen de jeugdwerking kan enkel door ons toegejuicht worden.

 

Na de voorstelling kregen de aanwezige verenigingen de boards en badges aangereikt en werd de avond afgesloten met een fotomoment en een netwerkmoment waar de verschillende verenigingen hun ervaringen met elkaar konden delen. Vanuit de commissie verslavingspreventie willen we dan ook de Clubs van Brugge en Damme feliciteren voor hun inzet, enthousiasme en daadkracht.

Verslaggever : Hannelore Hochepied

JEP

Voor de zesde maal organiseert de interclubcommissie drugpreventie / JEP ( joint effort project ) de slotmeeting van weerom een geslaagd werkjaar.

Pour la 6ième fois la commission interclub prévention des assuétudes/JEP (joint effort project ) a organisé la réunion de clôture  d’une nouvelle année de travail réussie.

1 / 1

Please reload

Rotary website
Districtscommissie Verslavingspreventie
D2130
Siteweb Rotary
Rotary Commission de District Prévention des Assuétudes D2150